Houtbranden, tekenen op hout.

Houtbranden is een techniek die al jaren gebruikt wordt voor het decoreren van houten objecten. Deze kunst wordt ook wel pyrografie genoemd. Wij gebruiken deze techniek om op een unieke manier een bijzondere afbeelding, portret of tekst vast te leggen op hout. Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan met houtbranden? Dan leggen we je hier het verschil uit tussen de verschillende houtbranders die verkrijgbaar zijn.

Welke houtbrander?

Toen wij begonnen met houtbranden deden we dit met een standaard brandpen, erg leuk maar je moet veel geduld hebben. Deze pennen worden niet erg warm dus het is lastig branden, zeker op hardere houtsoorten of als je grotere oppervlakken moet inkleuren. Omdat we de smaak te pakken hadden zijn we opzoek gegaan naar alternatieven en inmiddels zijn wij ook leverancier geworden van de houtbranders van Brenn Peter. Er zijn drie verschillende houtbranders die wij adviseren.

Houtbrander “Mini”

De eerste stap na de normale brandpennen is de Brenn Peter “Mini” deze heeft een vaste temperatuur van 450 tot 650 ℃. De temperatuur is afhankelijk van de gebruikte brandpunt. De Mini brander werkt als een stift en zet strepen, stippen lijnen of vlakken. Doordat de temperatuur niet regelbaar is kun je niet in verschillende tinten branden. Ondanks dat kun je met de verschillende brandpunten en de hoge temperatuur snel iets moois creëren. Lees hier meer over de “Mini”.

Houtbrander “Junior”

Wil je een stapje verder gaan dan is de “Junior” een goede keuze. Deze elektrische houtbrander heeft een regelbare temperatuur van 380 tot 750 ℃. Hierdoor is het mogelijk om verschillende effecten te bereiken en in verschillende tinten te branden. Je kunt hiermee dus teksten schrijven maar ook tekening maken met verschillende kleurtinten. Brandpunten voor op de brandpen zijn los verkrijgbaar in verschillende vormen. Lees hier meer over de “Junior”.

Houtbrander “Royal”

Wil je het gelijk professioneel aanpakken dan is de “Royal” de beste keuze. Dit model heeft eigenlijk twee houtbranders in één. Wij gebruiken deze zelf met veel plezier! Deze houtbrander is opgebouwd uit de “Junior” regelbaar van 350 tot 750 ℃ en de “Master” regelbaar van 250 tot 1000 ℃. Kortom een houtbrander waarmee de mogelijkheden eindeloos zijn! Je kunt hiermee dus teksten schrijven maar ook verfijnde tekening maken met verschillende kleurtinten. En met de rechter brandpen kun je ook in hardhout diep branden. Brandpunten voor op de brandpennen zijn los verkrijgbaar in verschillende vormen. Lees hier meer over de “Royal”.

Bekijk ook ons maatwerk houtbranden en laat je inspireren!

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
0

Start typing and press Enter to search

Houten snijplanken, hapjesplanken, broodplanken, hygiëne en onderhoudMaatwerk meubels - kasten, banken, keukens