Geen snoer maar scheepstouw.

Al een paar jaar in ons assortiment, unieke lampen van scheepstouw, ofwel touwlampen. Het snoer is verwerkt in het touw, we maken de lampen op iedere gewenste lengte.

Het touw is afkomstig uit de scheepvaart. Eens in de zoveel tijd worden bij schepen alle touwen vernieuwd. En juist het scheepstouw dat al jaren aan boord is geweest geeft onze lampen een bijzondere geleefde uitstraling. Het touw is al mooi verkleurd en nog steeds sterk genoeg om te functioneren als lamp.

Touwlampen, maritieme lampen van scheepstouw

Lampen van scheepstouw

De standaard uitvoering is voorzien van een metalen fitting, en een ring om een eventuele lampenkap aan te hangen. Optioneel bevestigen wij ook een stekker aan de lamp of kunnen wij een plafondkap leveren om de aansluiting netjes weg te werken. Alle lampen zijn voorzien van randaarde.

In plaats van de stoere metalen fitting kun je ook kiezen voor een afgebonden fitting. De fitting is dan helemaal niet meer zichtbaar. Er kan dan geen lampenkap meer aan de touwlamp bevestigd worden. Tegenwoordig zijn er prachtige lampen verkrijgbaar die een lampenkap overbodig maken, zoals kooldraadlampen en vintage style led lampen.

Maatwerk en specials

Naast de standaard touwlampen hebben wij online en in onze winkel altijd een aantal exclusieve exemplaren en maken wij lampen op maat. Bijvoorbeeld meerdere touwlampen om een grote balk of op lengte speciaal voor ruimtes met een hoog plafond.

Het touw dat wij gebruiken is afkomstig uit de scheepvaart, meestal is dit synthetisch vlas. Door het gebruik op de boot heeft het touw een prachtige verkleuring. In combinatie met houten scheepsblokken, stalen katrollen en grote haken kunnen de touwlampen op een unieke manier opgehangen worden. Een maritieme eyecatcher!

Bekijk ook ons maatwerk touwlampen en laat je inspireren!

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
0

Start typing and press Enter to search

Houtschijven - houtsoorten