Het mooiste wat er is….? Werken met natuurlijke materialen!

Iedere keer dat we een boomstam doorzagen of een ruwe plank schaven is het weer een feestje! De prachtige tekeningen die tevoorschijn komen, altijd weer anders en stuk voor stuk unieke houtsoorten. 

Lokaal hout

Wij hebben een ruim assortiment houtschijven, waarvan wij o.a. waxinehouders, hangende tafels, ringendoosjes, tapasplankjes en sleutelhangers maken. Alle houtschijven komen van lokale hoveniers. Vaak weten wij zelfs in welke tuin de boom heeft gestaan! Een goudenregen die ziek is, een olijfboom die de vrieskou niet overleefd of die ene boom die toch echt in de weg staat… Bij ons worden ze van stam tot tak verwerkt tot prachtige producten.

Heb je een boom zelf geplant of heb je er een andere bijzondere herinnering aan? En moet hij om wat voor een reden dan ook toch omgehaald worden? Dan kun je de boom ook bij ons laten verwerken. Zo heb je een blijvende herinnering!

Meubel hout

Voor het maken van meubels gebruiken wij douglas en eiken van de lokale houthandel.

Douglas is afkomstig van de douglasspar en het heeft lichtbruin spinthout en warm oranje-bruin kernhout. Het is een iets zachtere houtsoort, die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Buiten gaat het hout bij goed gebruik ongeveer 10 – 15 jaar mee, een betaalbare optie voor bijvoorbeeld dekenkisten en meubels. Bij een afwerking in kleur blijft de tekening zichtbaar, waardoor het karakter van het hout niet verloren gaat.

Eiken is ook een veelgebruikte houtsoort, maar in een hogere prijsklasse. Eikenhout is een duurzamere houtsoort en doordat dit hout harder is, beschadigd het minder snel. Het heeft een prachtige tekening, vooral wanneer het hout kwartiers gezaagd is. Dan komen de zogenoemde spiegels in het eikenhout tevoorschijn.

Sloophout

Naast het gebruik van douglas en eiken recyclen wij ook hout. Dit halen wij zelf op wanneer er bijvoorbeeld een huis afgebroken wordt. Onlangs waren wij in Brabant waar een huis afgebroken werd van ruim 100 jaar oud. Prachtige balken, unieke kleuren en allemaal verschillende houtsoorten. Zorgvuldig hebben wij het hout gesorteerd en spijkervrij gemaakt om het te kunnen verwerken tot diverse meubels. De verschillende kleuren en structuren geven de meubels een eigen karakter.

Maatwerk

Wil je een andere houtsoort dan hierboven staat omschreven? Op aanvraag maken wij maatwerk met vrijwel alle beschikbare houtsoorten. Heb je vragen over maatwerk? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
0

Start typing and press Enter to search

touwlamp, scheepstouwWorkshop houtbranden