Houtbranden, schrijven in hout.

Een mooie tekst, de naam van je geliefde of van iemand die je nooit wilt vergeten… laat het branden in hout! Door middel van de techniek houtbranden schrijven wij een tekst in het hout.

Houtbranden is een techniek die al jaren gebruikt wordt voor het decoreren van houten objecten. Deze kunst wordt ook wel pyrografie genoemd. Wij gebruiken deze techniek om op een unieke manier een bijzondere afbeelding, portret of tekst vast te leggen op hout. Een ringendoosje met jullie trouwdatum, een plank met het portret van jouw hond of een snijplank met een spreuk bijvoorbeeld.

Tijdrovend werk?

Of het veel tijd kost om dit te maken? Wij tekenen de letters of afbeelding op het hout en gaan vervolgens met een speciale houtbrander over de lijnen heen. Je hebt hier een vaste hand voor nodig en ieder stuk hout reageert weer anders. Maar oefening baart kunst en het houtbranden behoort na veel oefenen tot onze vaardigheden! Hoeveel tijd we precies nodig hebben hangt van het project af. Het branden van een tekst is weer heel iets anders dan een portret. Je krijgt van ons vooraf altijd een vaste prijs, zo weet je waar je aan toe bent.

Grote oplagen of lange teksten?

Het is niet altijd rendabel om alles met de hand te doen, zoals grote oplagen of op ronde objecten. Dit kunnen wij met een machine in het hout gegraveren. Naast dat dit sneller is, kunnen we het ook voor een lagere prijs aanbieden. Ook ronde objecten zoals hamerstelen en pepermolens kunnen we hiermee makkelijk graveren en geven een strakker resultaat. Heb je hier interesse in, neem dan contact met ons op.

Bekijk ook ons maatwerk houtbranden en laat je inspireren!

Deel dit artikel:

Facebooktwitterlinkedinmail
0

Start typing and press Enter to search

Houtschijven - houtsoortenMuurschilderingen, wandschildering, belettering schilderwerk